A diós habcsók egy
könnyű és finom desszert, amelynek elkészítése nem igényel sok időt vagy
konyhai tapasztalatot. Íme, hogyan lehet elkészíteni otthon: 1.
Elkészítéséhez szükséged lesz 2 tojásfehérjére, 120g porcukorra, 100g darált
dióra és egy csipet sóra. 2. Először verd fel a tojásfehérjéket kemény habbá
a csipet sóval együtt. 3. Apránként adagold hozzá a porcukrot, miközben
folyamatosan kevered, hogy a hab szép fényes legyen. 4. Végül forgasd bele a
darált diót óvatosan, hogy a hab ne törjön össze. 5. Kanalazz ki kis halmokat
a masszából sütőpapírral bélelt tepsire, majd előmelegített sütőben süsd 140
fokon kb. 20-25 percig, amíg aranybarna nem lesz. 6. Hagyd őket teljesen
kihűlni, mielőtt tálalnád. A diós habcsók tökéletes választás lehet
vendégváró falatkának vagy akár egy kis nassolnivalónak is. Próbáld ki te is
otthon és garantáltan el fogod varázsolni a családod és barátaid
ízlelőbimbóit! Jó étvágyat!
