Ecetes Fokhagyma

  Az Ecetes Fokhagyma – Otthoni
Egészségmegőrzés Kezdjük azzal, hogy miért jó választás az ecetes fokhagyma.
A fokhagyma híres az egészségügyi előnyeiről, melyek közül sok a legfontosabb
aktív komponensének, az allicinnek köszönhető. Az allicin antibakteriális,
vírusellenes és gombaellenes hatással bír. Ráadásul a fokhagyma tele van
antioxidánsokkal, amelyek segítik szervezetünk védekező rendszerét. Az ecet
pedig szintén egészséges hozzávaló. Számos kutatás bizonyította már, hogy
segíthet a vércukorszint szabályozásában, erősítheti az immunrendszert és
segíthet a súlycsökkentésben is. Tehát egyesítve ezt a két hihetetlen
összetevőt, valójában egy igazi „szuperételt” kapunk. Most pedig
nézzük meg, hogyan készíthetünk otthon ecetes fokhagymát! Szükséges
hozzávalók: – 2-3 fej fokhagyma – fehérbor- vagy almaecet – tiszta üveg
befőttes tartály Elkészítése: 1. Első lépésként pucoljuk meg a
fokhagymafejeket. Vigyázzunk, hogy minél kevesebb sérülést ejtsünk a
gerezdeken, mivel ez befolyásolja az ízét. 2. Tegyük a fokhagymagerezdeket a
tiszta üvegbe, majd öntsünk rá annyi ecetet, amennyi ellepi őket. 3. Zárjuk
le jól az üveget, és hagyjuk állni legalább két hétig egy sötét és hűvös
helyen. Ez idő alatt az ecet elkezdi átvenni a fokhagyma ízét. 4. Két hét
elteltével már fogyasztható az ecetes fokhagyma. Felhasználhatjuk salátákhoz,
szendvicsekhez vagy akár pizzákhoz is. De önállóan is fogyasztható, ha
szereted az erős ízeket. Az ecetes fokhagyma nem csak finom, de egészségünkre
is jó hatással van. Akár betegségmegelőzőként is használhatjuk, hiszen
erősíti immunrendszerünket, segít megelőzni a megfázást és segíthet a magas
vérnyomás szabályozásában is. Fontos megemlíteni, hogy bár az ecetes
fokhagyma önmagában egészséges, túlzott mennyiségben való fogyasztása
mellékhatásokkal járhat, mint például emésztési problémák vagy szájszag.
Mindig