Ecetes Jégsaláta Receptek

  Bevezető Sziasztok, kedves Olvasók!
Mára egy egyszerű, azonban minden nyári grill partin és pikniken jól bevált
receptet hoztam nektek. Az ecetes jégsalátáról van szó, ami nem csak alapvető
köret a húsos ételekhez, de önmagában is könnyed nyári salátaként tálalható.
Szeretnék most néhány változatot bemutatni nektek, hogy ti magatok is rögtön
belekezdhessetek ebbe a konyhai kalandba. Alaprecept A legfontosabb
alapanyagunk természetesen a friss jégsaláta, amit alaposan megmossunk, majd
apró darabokra szaggatunk. Egy nagy tálba helyezzük a zöldséget, majd
hozzáadunk egy-két gerezd fokhagymát, egy csipet sót és borsot. Az öntethez
keverjünk össze 3 evőkanálnyi olívaolajat, 2 evőkanálnyi fehér balzsamecettel
és egy cseppnyi mézzel. Az öntetet rácsorgatjuk a salátára és jól elkeverjük.
Cukkinis Ecetes Jégsaláta Egy másik változatnál belekeverhetünk a salátánkba
cukkinit is. Ehhez a cukkinit vékony szeletekre vágjuk, sózzuk és pár percig
állni hagyjuk. Ezután rácsorgatunk rajta egy kevés olívaolajat, és
grillserpenyőben vagy grillezőn mindkét oldalát átsütjük. Miután kihűlt,
hozzákeverjük a jégsalátához. Sajtos Ecetes Jégsaláta Ha szeretitek a sajtot,
akkor ezt a változatot imádni fogjátok! A sajtos ecetes jégsalátához
válasszunk egy finom, karakteres ízű sajtot (pl. feta vagy camembert), amit
apró kockákra vágunk, majd hozzákeverünk a salátánkhoz. Grillezett csirkes
Ecetes Jégsaláta Egy teljes értékű ételhez grillezett csirkemellel is
gazdagíthatjuk salátánkat. A csirkemellet sózzuk, borsozzuk és
grillserpenyőben mindkét oldalán sütjük. Miután megsült és kihűlt, apró
darabokra vágjuk és hozzákeverjük salátánkhoz. Összefoglalva Az ecetes
jégsaláta az a recept, amivel bárki könnyedén elboldogul, hiszen nem igényel
túl sok alapanyagot vagy előkészületet. Legyen szó egy gyors köretről húsos
ételekhez, vagy egy könnyű ebédről a meleg nyári napok