Bevezető Sziasztok, kedves Olvasók!
Mára egy egyszerű, azonban minden nyári grill partin és pikniken jól bevált
receptet hoztam nektek. Az ecetes jégsalátáról van szó, ami nem csak alapvető
köret a húsos ételekhez, de önmagában is könnyed nyári salátaként tálalható.
Szeretnék most néhány változatot bemutatni nektek, hogy ti magatok is rögtön
belekezdhessetek ebbe a konyhai kalandba. Alaprecept A legfontosabb
alapanyagunk természetesen a friss jégsaláta, amit alaposan megmossunk, majd
apró darabokra szaggatunk. Egy nagy tálba helyezzük a zöldséget, majd
hozzáadunk egy-két gerezd fokhagymát, egy csipet sót és borsot. Az öntethez
keverjünk össze 3 evőkanálnyi olívaolajat, 2 evőkanálnyi fehér balzsamecettel
és egy cseppnyi mézzel. Az öntetet rácsorgatjuk a salátára és jól elkeverjük.
Cukkinis Ecetes Jégsaláta Egy másik változatnál belekeverhetünk a salátánkba
cukkinit is. Ehhez a cukkinit vékony szeletekre vágjuk, sózzuk és pár percig
állni hagyjuk. Ezután rácsorgatunk rajta egy kevés olívaolajat, és
grillserpenyőben vagy grillezőn mindkét oldalát átsütjük. Miután kihűlt,
hozzákeverjük a jégsalátához. Sajtos Ecetes Jégsaláta Ha szeretitek a sajtot,
akkor ezt a változatot imádni fogjátok! A sajtos ecetes jégsalátához
válasszunk egy finom, karakteres ízű sajtot (pl. feta vagy camembert), amit
apró kockákra vágunk, majd hozzákeverünk a salátánkhoz. Grillezett csirkes
Ecetes Jégsaláta Egy teljes értékű ételhez grillezett csirkemellel is
gazdagíthatjuk salátánkat. A csirkemellet sózzuk, borsozzuk és
grillserpenyőben mindkét oldalán sütjük. Miután megsült és kihűlt, apró
darabokra vágjuk és hozzákeverjük salátánkhoz. Összefoglalva Az ecetes
jégsaláta az a recept, amivel bárki könnyedén elboldogul, hiszen nem igényel
túl sok alapanyagot vagy előkészületet. Legyen szó egy gyors köretről húsos
ételekhez, vagy egy könnyű ebédről a meleg nyári napok
