Az ecetes káposzta
saláta egy friss és ízletes étel, amely sokak kedvence lehet az egészséges
táplálkozásra törekvők körében. Egy könnyen elkészíthető saláta, amelynek
alapja a savanyított káposzta, amit ecettel és egyéb ízesítőkkel egészítünk
ki. Az ecetes káposzta salátát sokféleképpen variálhatjuk a hozzávalók és az
ízesítők tekintetében. Lehet egyszerűen csak ecettel és sóval ízesíteni, de
akár hozzáadhatunk reszelt répát, hagymát vagy akár diót is a salátánkhoz.
Fontos, hogy az ecetes káposzta saláta frissen tálalva az igazi, hiszen így
lesz a legfinomabb az íze. Az elkészítése nagyon egyszerű: először válasszunk
ki egy jó minőségű savanyított káposztát, majd szűrjük le róla a felesleges
levét. Vágjuk fel vékony csíkokra, majd keverjük össze az ecettel és a többi
ízesítővel. Hagyjuk állni legalább fél órát, hogy az ízek jól összeérjenek.
Az ecetes káposzta saláta remek választás lehet egy könnyű vacsorának vagy
ebédnek, de akár köretként is tálalhatjuk más ételek mellé. Egészséges és
vitaminokban gazdag étel, ami ráadásul nagyon finom is! Próbálja ki Ön is ezt
az egyszerű receptet otthon!