Az ecetes
lilakáposzta saláta egy könnyű, frissítő és egészséges étel, amely tökéletes
választás lehet bármilyen étkezés mellé. A lilakáposzta gazdag
antioxidánsokban és rostokban, ami segíthet az immunrendszer erősítésében és
az emésztés javításában. Az elkészítése rendkívül egyszerű. Először is vágjuk
vékonyra a lilakáposztát és egy tálba helyezzük. Adjunk hozzá néhány karikára
vágott hagymát és egy kevés apróra vágott petrezselymet. Egy kisebb tálban
keverjünk össze 1/4 csésze olívaolajat, 1/4 csésze fehérborecetet, sót és
borsot ízlés szerint. Öntsük ezt a dresszinget a káposzta keverékre, majd
alaposan keverjük össze az összetevőket. Az ecetes lilakáposzta salátát
érdemes legalább fél órára hűtőszekrénybe tenni, hogy az ízek jól
összeérjenek. Tálalás előtt még egyszer keverjük át a salátát, hogy a
dresszing jól eloszljon rajta. Ez a friss és könnyű saláta remek választás
lehet grillpartikhoz, piknikekhez vagy akár csak egy hétköznapi ebédhez is.
Próbálja ki Ön is ezt az egyszerű receptet, és élvezze az egészséges és finom
ízeket!
