Ha szeretnél egy
ízletes és könnyen elkészíthető ételt, próbáld ki az édes savanyú csirkét
üveges szósszal! Ez a fogás ideális választás lehet egy gyors és ízletes
vacsorához, vagy akár egy baráti összejövetelre is. Az első lépés a
csirkemell felkockázása és megfőzése. A csirkedarabokat először sózd és
borsozd meg, majd pirítsd meg őket kevés olajon egy serpenyőben. Ha a
csirkehús már kész, tedd félre, és készítsd el az üveges szószt. Az üveges
szósz elkészítéséhez szükséged lesz cukorra, ecetre, paradicsompürére,
szójaszószra és keményítőre. Egy lábasban keverd össze ezeket az
összetevőket, majd forrald fel őket. Folyamatosan kevergetve addig főzd a
szószt, amíg besűrűsödik. Amikor elkészült az üveges szósz, add hozzá a
pirított csirkehúst, és párold még néhány percig, hogy jól átjárja az ízeket.
Tálald rizzsel vagy krumplipürével, esetleg friss zöldségekkel. Az édes
savanyú csirke üveges szósszal egy igazi gasztrocsoda, amit könnyedén
elkészíthetsz otthon is. Próbáld ki bátran ezt a receptet, és garantáltan
elnyeri majd a családod és barátaid tetszését!
