A fagyasztás egy
hatékony módszer arra, hogy hosszabb ideig megőrizzük az élelmiszereket, így
az édesburgonyát is könnyedén lehet fagyasztani. Az édesburgonya gazdag
tápanyagforrás, így érdemes minél tovább megőrizni annak frissességét. Az
első lépés az édesburgonya megmosása és meghámozása. Ezután vágjuk fel kívánt
méretű darabokra, például kockákra vagy szeletekre. Fontos, hogy az
egyenletes méretű darabokat válasszuk, így egyszerre tudjuk őket felhasználni
a jövőben. A következő lépés a blansírozás, ami segít megőrizni az
édesburgonya színét és textúráját a fagyasztás során. Ehhez forraljunk fel
vizet egy lábasban, majd tegyük bele az édesburgonya darabokat kb. 2-3
percig. Ezután vegyük ki őket és helyezzük őket azonnal jéghideg vízbe, hogy
megállítsuk a folyamatot. Végül csomagoljuk be az édesburgonya darabokat
légmentesen záródó fagyasztózacskókba vagy tárolóedényekbe, majd helyezzük
őket a fagyasztóba. Így akár több hónapig is eltarthatják frissességüket.
Amikor felhasználásra kerülnek, nem szükséges előengedni őket, közvetlenül a
fagyasztóból a serpenyőbe vagy sütőbe tehetjük őket. Így könnyedén
elkészíthetünk belőlük finom köretek vagy egytálételek részeként.
Összességében tehát az édesburgonya fagyasztása egyszerű és hatékony módszer
arra, hogy hosszabb ideig élvezhessük ezt a tápláló zöldséget. Érdemes
kipróbálni ezt a praktikus módszert otthon is!
