Ha valamilyen
egyszerű, de ízletes és laktató fogásra vágysz, akkor a csirke lehet az
ideális választás. Az egész csirke elkészítése ráadásul igazán egyszerű és
gyorsan összedobható. Először is fontos kiválasztani a megfelelő méretű és
friss csirkét. Ha lehetőséged van rá, válassz szabadon tartott, minőségi
húst. Mossd meg alaposan a csirkét, majd itt jön az egyik legfontosabb lépés:
jól bedörzsöld fűszerekkel és sóval. Ebben csak a képzeleted szab határt: használhatsz
fokhagymát, rozmaringot, kakukkfüvet vagy bármilyen más kedvenc fűszert. Ha
elkészítetted a fűszeres dörzsölést, tedd a csirkét egy tepsibe vagy
sütőzacskóba, majd süsd előmelegített sütőben kb. 180 fokon 1-1,5 órán
keresztül. Közben többször locsold meg a hús levével, hogy ne száradjon ki.
Amikor késznek érzed, vedd ki a sütőből és hagyd állni pár percig. Ezután már
tálalhatod is az egész csirkét köretként salátával vagy grillezett
zöldségekkel. Ízlés szerint még teheted rá valamilyen mártást vagy szószt is.
Az egész csirke receptje tehát nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető.
Próbáld ki Te is otthon és garantáltan sikert fog aratni! Jó étvágyat!