Az egész liba
sütése egy igazán kiemelkedő étel, amelyet ünnepi alkalmakkor vagy különleges
vendéglátások során szoktak elkészíteni. A liba húsának gazdag íze és puha,
omlós állaga miatt sokak kedvence. Először is fontos megjegyezni, hogy az
egész liba sütése időigényes folyamat, ezért érdemes előre beütemezni és
felkészülni rá. Első lépésként a libát meg kell tisztítani és alaposan
megmosni. Ezután jöhet a fűszerezés: sóval, borssal és egyéb kedvenc fűszerekkel
dörzsöld be alaposan a húst. A következő lépés az, hogy a libát elő kell
sütni. Ehhez előmelegített sütőben, lassú tűzön kezdd el sütni a húst, hogy
belülről is átsüljön és a bőre szép aranybarnára piruljon. Közben ne felejtsd
el időnként meglocsolni a saját levével vagy egy kis zsírral, hogy ne
száradjon ki. Ha már majdnem teljesen átsült a liba, vedd ki a sütőből és
pihentesd néhány percig, hogy összeérjenek az ízek. Ezután már tálalhatod is
az asztalra, friss zöldségekkel vagy körettel körítve. Az egész liba sütése
valóban egy különleges étel, amely igazi csemegének számít. Ha szeretnél
valami igazán különlegeset tálalni vendégeidnek vagy családtagjaidnak,
próbáld ki ezt az ételt. Biztosan sikert fog aratni!