Az egész pulyka
sütése egy hagyományos és ízletes módszer, amely tökéletes választás lehet
bármilyen ünnepi alkalomra. Ha szeretnél egy igazán finom és szaftos ételt
készíteni, akkor érdemes kipróbálni ezt a receptet. Először is fontos, hogy
megfelelő méretű és minőségű pulykát válasszunk. A legjobb, ha friss és
minőségi húst vásárolunk, így biztosak lehetünk abban, hogy az ételünk is
finom lesz. Miután beszereztük a pulykát, érdemes alaposan átmosni és megtisztítani.
Fontos, hogy a belsejét is alaposan megtisztítsuk, és eltávolítsuk belőle az
esetleges belsőségeket. Ezután jöhet a fűszerezés. Általában sóval, borssal,
fokhagymával és egyéb aromás fűszerekkel ízesítjük a pulykát. Fontos, hogy
alaposan bedörzsöljük a húst a fűszerekkel, hogy mindehol elterjedjen az íz.
A következő lépés a sütés. Előmelegített sütőben helyezzük el a pulykát, és
közepes hőmérsékleten süssük addig, amíg szép aranybarna nem lesz a bőre.
Fontos, hogy időnként meglocsoljuk a húst saját levével vagy esetleg egy kis
vízzel, hogy ne száradjon ki. Ha már szép aranybarna lett a bőre, akkor
fedjük le alufóliával és folytassuk a sütést addig, amíg teljesen átsül. Ezt
egyszerűen ellenőrizhetjük egy húshőmérő segítségével. Amikor elkészült a
pulyka, vegyük ki a sütőből és pihentessük még néhány percig, mielőtt
felvágjuk. Így garantáltan szaftos marad az ételünk. Végül tálalhatjuk
körettel vagy salátával. Ez egy igazi ünnepi fogás lesz, amit biztosan
mindenki imádni fog!Így könnyedén elkészítheted otthon is ezt az
ínycsiklandozó ételt! Jó étvágyat!