A pisztráng egy
finom halfajta, amelyet egészben is lehet sütni, és így igazán ízletes fogást
varázsolhatunk az asztalra. A következő recept segítségével könnyedén
elkészíthetjük ezt a mennyei ételt otthon is. Hozzávalók: – 2 db friss
pisztráng (kb. 400-500g/db) – só – bors – friss petrezselyem – citrom –
olívaolaj Elkészítés: 1. Először alaposan mossuk meg a pisztrángokat, majd
szárítsuk meg őket konyhai papírtörlővel. 2. Vágjunk néhány szelet citromot
és friss petrezselymet, majd tömjük meg velük a halak hasüregét. 3. Sózzuk és
borsozzuk meg a pisztrángokat mindkét oldalról. 4. Melegítsünk fel egy
serpenyőt közepes lángon, majd öntsünk bele egy kevés olívaolajat. 5.
Helyezzük a pisztrángokat a serpenyőbe, majd süssük őket 3-4 percig mindkét
oldalukon, amíg aranybarna nem lesz a bőrük. 6. Ha elkészültek, tálaljuk
azonnal friss zöldségekkel vagy körettel. Reméljük, hogy kedvet kaptál
kipróbálni ezt az egyszerűen elkészíthető és nagyszerűen finom egészben sült
pisztráng receptet otthon is! Jó étvágyat kívánunk!