Cím: Az ünnepi
asztal királynője: egész kacsa recept Bevezetés Szívesen különlegesítenéd az
ünnepi menüt vagy csak szimplán rajongasz a finoman sült húsokért? Egy
ízletes egész kacsa, amely ropogósra sült a kívül, míg belül zamatos és
szaftos maradt, minden bizonnyal elbűvöl majd mindenkit. Bár sokan úgy
gondolják, hogy ez a fogás csak a profiknak való, mi most megmutatjuk, hogyan
lehet otthon is tökéletesre sütni egy egész kacsát. Hozzávalók – 1 egész
kacsa (kb. 2-2,5 kg) – Só és frissen őrölt bors – Különböző gyümölcsök és
fűszernövények a töltelékhez (pl. alma, narancs, rozmaring) – Fokhagyma és
vöröshagyma Elkészítés lépései 1. lépés: Előkészítés Mielőtt nekilátnál a
főzésnek, hagyd a kacsát szobahőmérsékleten állni legalább egy órát. Ezután
alaposan mosd meg hideg vízzel, majd töröld szárazra. 2. lépés: Sózás,
borsozás A következő lépésben sózd és borsozd a kacsa belsejét és külső
felületét is. A tökéletes ízért ne félj bőkezűen használni a fűszereket. 3.
lépés: Töltelék A töltelékhez apríts fel gyümölcsöket, hagymát és fokhagymát.
Ezeket helyezd bele a kacsa belsejébe, majd varrd össze a nyílását. 4. lépés:
A sütés Előmelegített sütőben, kezdetben 180 fokon süsd a kacsát. Fontos,
hogy időnként locsold meg a saját levével, hogy ne száradjon ki. A sülési idő
nagyjából 2-2,5 óra. 5. lépés: A végén Amikor már majdnem kész a kacsa, vedd
feljebb a hőfokot 200-220 fokra az utolsó 20-30 percre, hogy igazán ropogós
legyen a bőre. Tálalás A sült kacsát tálald friss salátával vagy akár egy
adag ropogós sült burgonyával és élvezd az ünnepi fogást! Összegzés Egy egész
kacsának elkészítése nem csak elképesztően finom végeredményt hozhat, de
remek élménnyé teszi az ünnepi főzést. A fűszeres, gyümölcsös töltelékkel
megtöltött, omlósra sü