Címe: Az égetett cukros dió nyomában:
otthoni finomság könnyedén Szeretettel üdvözlök mindenkit a blogomon! A mai
bejegyzésemben egy igazi téli finomságról, az égetett cukros dióról fogok
írni. Ha van olyan illat, ami egyszerre hozza a karácsonyi vásárok hangulatát
és a gyermekkori emlékeket, az kétségkívül az égetett cukros dióé. Ezzel a
recepttel megtudhatod, hogyan készítheted el otthon a saját verziód! Először
is, nézzük milyen alapanyagokra lesz szükségünk. Természetesen maga a dió
(lehet akár mogyoró vagy mandula is), cukor, víz és vanília eszencia. 1.
lépés: Először is elő kell készítenünk a diót. Ha nem tisztított diót
vásároltunk, akkor szükségünk lesz egy diótörőre is. Fontos, hogy ne törjük
szét teljesen a diót, csak annyira, hogy a belső része jól látható legyen. 2.
lépés: Ezután készítsük el a cukros szirupot. Egy mélyebb serpenyőben
keverjünk össze 1 csésze cukrot 1/2 csésze vízzel. Kevergessük folyamatosan,
amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Ekkor adjuk hozzá a vanília eszenciát.
3. lépés: Amikor a szirup kész, dobáljuk bele a diókat. Keverjük át őket
alaposan, hogy mindenhova jusson a szirupból. Ezután alacsony lángon főzzük
őket, míg a cukros szirup teljesen be nem vonja a diókat. 4. lépés: Az utolsó
lépésben egy sütőpapírral bélelt tepsire terítjük szét a diókat, és hagyjuk
őket teljesen kihűlni. Fontos, hogy ne nyúljunk hozzájuk addig, amíg teljesen
ki nem hűltek, mert forrón nagyon ragadósak, és könnyen megégethetjük
magunkat. Összefoglalva tehát az égetett cukros dió elkészítése nem bonyolult
feladat, de némi türelmet és odafigyelést igényel. A végeredmény azonban
mindenért kárpótol: egy finom, ropogós csemege, ami bármelyik téli estét
feldobhatja. Remélem tetszett a bejegyzés és kipróbáljátok ezt az egyszerű
receptet! További finomságokért és hasznos tippekért olvassátok tovább a
blogot, és ne felejtsetek el feliratkozni a hírlevélre. Jó s
