Az égetett cukros
tea egy hagyományos kínai ital, amelynek elkészítése egyszerű, de ízélménye
rendkívül gazdag és különleges. De hogyan is készül ez a finom ital? Először
is szükségünk lesz egy jó minőségű zöld teára, amit égetett cukorral fogunk
ízesíteni. A zöld teát főzzük le forró vízben, majd hagyjuk állni néhány
percig, hogy az ízek jól összeérjenek. Közben egy serpenyőben kezdjük el
felolvasztani a cukrot, és amikor már szép aranybarna színűre karamellizálódott,
öntsük rá a teára. Vigyük vissza a teát a tűzhelyre, és forraljuk fel újra.
Hagyjuk rotyogni pár percig, hogy a cukor jól elvegyüljön a teában. Ha
szeretnénk, akkor még adhatunk hozzá némi fahéjat vagy gyömbért is az extra
ízhatást. Végül öntsük át egy csészébe a forró égetett cukros teát, és már
fogyaszthatjuk is! Ez az ital remek választás lehet hideg téli estéken vagy
akár reggelente is, hogy felpezsdítsen bennünket. Az égetett cukros tea
nemcsak finom, de egészséges is lehet számunkra, hiszen a zöld tea rengeteg
antioxidánst tartalmaz, amelyek segítenek megelőzni a betegségeket és
erősítik immunrendszerünket. Tehát ha valami új és izgalmas italt keresünk,
próbáljuk ki ezt a különleges kínai specialitást!