Egyben Sült Csirke

  Az egyben sült
csirke az egyik legegyszerűbb és legfinomabb módja annak, hogy otthonunkban
elkészítsünk egy ízletes és tápláló ételt. Ebben a receptben a csirkét
egészben sütjük meg, így a hús sokkal lédúsabb marad és teljesen átszivárog a
benne lévő fűszerek íze. Először is elő kell készíteni a csirkét. Mossuk meg
alaposan, majd töröljük szárazra. Dörzsöljük be a bőrét olívaolajjal, sóval,
borssal és kedvenc fűszereinkkel (pl. rozmaringgal, kakukkfűvel, fokhagymával).
Ha van rá időnk, hagyjuk pihenni legalább egy órán át a hűtőszekrényben, hogy
az ízek jól összeérjenek. Közben melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Helyezzük
a csirkét egy sütőzacskóba vagy sütőedénybe, majd tegyük be a sütőbe. Süsd
kb. 1-1,5 órán keresztül, attól függően, hogy milyen méretű és vastagságú a
csirke. Ha elkészült, vegyük ki a sütőből és hagyjuk pihenni 10-15 percig.
Ezalatt a hús továbbra is tovább pácolódik és ízes marad. Majd vágjuk fel
kisebb darabokra vagy szeletekre és tálaljuk kedvenc körettel vagy salátával.
Az egyben sült csirke remek választás lehet akár hétköznapi vacsorára is, de
ünnepi alkalmakra is tökéletes választás lehet. Egyszerű elkészítése miatt
ideális lehetőség arra is, ha nem vagyunk profi szakácsok, de szeretnénk
valami finomat és változatosat az asztalra tenni. Próbáljátok ki ti is ezt az
egyszerű receptet!