Egyben Sült Pulyka Felsőcomb

  Az egyben sült
pulyka felsőcomb egy egyszerű, mégis ízletes étel, amelyet gyakran készítenek
ünnepi alkalmakkor vagy családi összejöveteleken. A recept lépései
egyszerűek, így akár kezdő szakácsok is könnyedén elkészíthetik. Először is
válasszunk ki egy jó minőségű pulyka felsőcombot a hentesnél. Fontos, hogy
friss és jó állapotú húst vásároljunk, hogy az ételünk ízletes legyen. Mossuk
meg alaposan a húst, majd szárítsuk meg papírtörlővel. Ezután készítsünk egy
fűszeres páclét a pulyka felsőcomb számára. Egy tálban keverjünk össze
olívaolajat, fokhagymát, friss fűszernövényeket (pl. rozmaring, kakukkfű),
sót és borsot. Dörzsöljük be alaposan a húst ezzel a páclével, majd hagyjuk
állni legalább egy órán át, hogy jól átvegye az ízeket. Amikor elkészült a
páclével való áztatás, előmelegítsük a sütőt 180 fokra. Helyezzük a pulyka
felsőcombot egy sütőzacskóba vagy jénai tálba, majd zárjuk le jól. Süthetjük
akár 1-2 órán át, amíg teljesen átsül és kívülről is megpirul. Ha elkészült,
vegyük ki a sütőből és hagyjuk pihenni néhány percig, hogy az ízek
összeérjenek. Ezután szeleteljük fel és tálaljuk köretként salátával vagy
zöldségekkel. Az egyben sült pulyka felsőcomb ízletes és laktató étel, amely
garantáltan elnyeri vendégeink tetszését. Próbáljátok ki ti is otthon és
élvezzétek az egyszerűségét és finom ízét!