A csirkemell egy
nagyon népszerű és egészséges hús, amit sokan előszeretettel fogyasztanak a
mindennapokban. Azonban néha unalmassá válhat az állandóan ugyanolyan ízű és
elkészítésű csirkemell. Erre nyújthat megoldást az egyszerű csirkemell pác
elkészítése. A pác egy olyan fűszeres lé, amibe beáztatjuk a húst, hogy az
ízek mélyebben belefogynak és tovább tartós maradjon a hús íze. Az egyszerű
csirkemell pác elkészítése pedig nem igényel semmilyen különleges hozzávalót
vagy technikát, csak néhány alapfűszerre és egy kis időre van szükségünk.
Először is válasszunk ki egy tálkát vagy zacskót, amibe beletesszük a
csirkemellet. Ezután készítsünk elő egy kevés olívaolajat, sót, borsot,
fokhagymát és citromlevet. Ezeket az alapfűszereket keverjük össze egy
tálban, majd öntsük rá a csirkemellre. Fontos, hogy jól masszírozzuk be a
húst ezzel a páccal, hogy mindenhol átjárja az ízeket. Ha van rá időnk,
érdemes legalább fél-egy órára állni hagyni a húst a pácban, de akár egész
éjszakára is betehetjük a hűtőbe. Ezáltal még intenzívebb lesz az íze. Amikor
elkészültünk a páccal, már csak ki kell sütni a csirkemelleket a tálból és
máris készen van az egyszerű csirkemell pác. Ez az egyszerű recept nagyszerű
módja annak, hogy változatosabbá tegyük az étrendünket és izgalmasabbá tegyük
a hétköznapi fogásokat. Próbáljuk ki bátran ezt a könnyen elkészíthető és
finom fogást!
