A fondant egy
finom, puha és rugalmas cukormáz, amelyet torták vagy sütemények díszítésére
használnak. Sokan azonban úgy gondolják, hogy a fondant elkészítése bonyolult
és időigényes folyamat, pedig valójában egyszerű és gyors recepttel
pillanatok alatt otthon is elkészíthető. Az egyszerű fondant recept
alapvetően csak két fő összetevőből áll: porcukor és marshmallow. Először egy
tálba öntsünk 450g porcukrot, majd adjunk hozzá 400g marshmallow-t. A
keveréket tegyük mikróba 30 másodpercre, majd vegyük ki, és keverjük össze
alaposan. Ismételjük ezt a folyamatot addig, amíg a keverék homogén és sima
textúrájú lesz. Ha a fondant túl ragadósnak érzi vagy nem elég rugalmas,
akkor adjunk hozzá még porcukrot apránként, amíg el nem érjük a kívánt
állagot. Ha pedig túl keménynek érezzük, akkor adjunk hozzá egy kevés vizet
vagy zsírt. Miután elkészült a fondantunk, csomagoljuk folpackba és hagyjuk
pihenni legalább egy órán át a hűtőben. Ezután már kész is lehetünk arra,
hogy formázzuk és díszítsük vele a süteményeinket. Összességében tehát az
egyszerű fondant recept nem más, mint porcukor és marshmallow összekeverése,
ami gyorsan és könnyedén elkészíthető otthon is. Próbálja ki Ön is ezt az
egyszerű módszert, hogy csodás díszekkel tarkíthatja süteményeit!