Egyszerű Fügebor

  Cím: Az Egyszerű
Fügebor: Ízélmény házilag Kedves Olvasók, Ebben a blogbejegyzésben szeretném
megosztani veletek az egyszerű fügebor receptjét, egy igazán különleges
italé, amely minden bizonnyal hozzáad egy csipetnyi különlegességet a közelgő
vacsoráitokhoz vagy baráti összejöveteleitekhez. A fügebor a borászat egyik
kevésbé ismert ága, de biztos vagyok benne, hogy ha kipróbálod, te is
beleszeretsz ebbe az édes és lenyűgözően zamatos borba. Az elkészítése is
egyszerű, így nincs más dolgod, mint beszerezni a hozzávalókat, és követni az
alábbi lépéseket: 1. Hozzávalók: – 5 kg érett füge – 2 kg cukor – 10 liter
víz – 25 g szőlő vagy borecet élesztő 2. Előkészítés: Tisztítsd meg az érett
fügéket és vágd őket nagyobb darabokra. A cukrot oldd fel meleg vízben. 3.
Erjesztés: Helyezd a darabolt fügét egy nagyobb edénybe (pl. befőttes üveg),
öntsd rá a cukros vizet, és add hozzá az élesztőt. Keverd jól össze, fedd le
egy gézzel vagy szűrővel, és tartsd meleg, de nem közvetlen napfényes helyen.
Egy-két naponta keverd meg. 4. Szűrés: A kezdeti erjedés után (kb. 2 hét),
szűrd le a folyadékot egy másik edénybe. Használj finomszemű szűrőt vagy gézt
a füge törmelék eltávolításához. 5. Érlelés: Helyezd az edényt újra meleg
helyre és hagyd tovább erjedni 6-8 hétig. Ezalatt az idő alatt a bor aroma és
ízprofilja tökéletesedik. 6. Palackozás: Miután az íz megfelelő, palackozd be
a bort és zárd le jól. A boreceteket sötét helyen, hűvös hőmérsékleten
tárolva tovább finomodhat. Et voila! Már kész is az egyszerű fügeborod! Ne
feledkezz meg arról, hogy ez a bor idővel még jobb lesz, így ha van türelmed,
várj néhány hónapot a fogyasztásával. Remélem élvezni fogod ezt az egyszerű,
de annál finomabb italt! Jó borászkodást és élvezd a házi fügebor különleges
ízvilágát! Köszönöm,