Cím: A kulináris örömök egyszerűsége:
Sajtgolyó Szia kedves olvasó! Ma szeretném megosztani veletek egy aranyló
receptemet, a könnyedén elkészíthető sajtgolyót. Ez az étel nem csak finom és
egyszerű, hanem remek módszere annak is, hogy megszabaduljunk a hűtőben
maradt felesleges sajtoktól. Az elkészítése gyors és egyszerű, így bármelyik
nap elkészítheted, legyen szó egy hétköznapi vacsoráról vagy egy hétvégi
családi összejövetelről. Lássuk tehát lépésről lépésre, hogyan készítheted el
a sajtgolyódat! Hozzávalók: – 200 g reszelt sajt (cheddar, trappista, vagy
bármilyen más kemény sajt) – 100 g vaj – 1 bögre liszt – 1 tojás A sajtgolyó
elkészítése roppant egyszerű. Kezdjük azzal, hogy először összegyúrjuk a vajat
és a reszelt sajtot egy tálban. Ezt követően adjuk hozzá a lisztet és a
tojást. Jól gyúrd össze az alapanyagokat, addig amíg homogén állagot nem
kapunk. Miután megvan a tészta alap, formáljunk belőle egy nagy golyót, majd
tegyük hűtőbe fél órára pihenni. Ez alatt az idő alatt a tészta megszilárdul,
és könnyebb lesz dolgozni vele. A fél óra elteltével vegyük ki a tésztát a
hűtőből, és kezdjük el formázni a sajtgolyókat. A méret nem számít, te
döntheted el milyen nagyokat szeretnél. Én személy szerint diónyi
nagyságúakat szoktam készíteni. A golyók elkészítése után előmelegített
sütőben, 200 °C-on kb. 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük őket. Az
elkészült sajtgolyókat tálalhatod magában, vagy akár valamilyen mártogatóssal
is. Remélem tetszett ez az egyszerű recept, és ti is kipróbáljátok! A
sajtgolyó tökéletes rágcsálnivaló lehet egy filmes estén, vagy akár az ünnepi
asztalon is megállja a helyét. Jó étvágyat mindenkinek! Köszönöm, hogy
olvastad ezt a bejegyzést. Ha érdekelnek hasonló receptek, látogass vissza az
oldalamra további kulináris ihletért!
