Elektromos Kukta Receptek

  Az élet egyre gyorsabb tempóban
zajlik, és sokan küzdenek a mindennapi teendők és a főzés
összeegyeztetésével. Az elektromos kukta azonban tökéletes megoldást kínál
erre a problémára! Ezzel a csodás konyhai eszközzel gyorsan és egyszerűen
készíthetünk ízletes ételeket. Az elektromos kukta használatakor az ételünk
gyorsabban elkészül, mint hagyományos főzőedényben, ráadásul kevesebb
energiát is használ fel. Ha még nem próbáltad ki, itt az ideje! Most három
kedvenc receptemet osztom meg veletek, amelyek remekül mutatják be, hogy
milyen sokoldalúan lehet használni ezt az eszközt. 1. Elektromos Kukta
Csirkepörkölt: Hozzávalók: 1 kg csirkemell, 2 hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1
paprika, 1 paradicsom, só, bors, pirospaprika és csirkeleves kocka.
Elkészítés: Helyezd a hagymát, fokhagymát és a paprikát az elektromos kukta
aljára. Ezután rakd rá a csirkemellet, majd szórd meg sóval, borssal és
pirospaprikával. Tetejére kerül a paradicsom és a leveskocka. Állítsd be a kuktát
húsprogramra, majd várj, amíg elkészül. 2. Elektromos Kukta Lencsefőzelék:
Hozzávalók: 500 g lencse, 2 szál répa, 1 fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, só,
bors, és ételízesítő. Elkészítés: A megmosott lencsét tegyük az elektromos
kuktába, adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, fokhagymát és répát. Majd
öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje az alapanyagokat. Fűszerezzük ízlés
szerint, majd állítsuk a kuktát főzelékprogramra. 3. Elektromos Kukta Puding:
Hozzávalók: 1 liter tej, 4 evőkanál cukor, 2 csomag vanília pudingpor.
Elkészítés: A tejet öntsd az elektromos kuktába és add hozzá a cukrot és a
pudingport. Keverd össze alaposan, majd válaszd az alacsony hőmérsékletű
programot. Amikor kész, töltsd poharakba vagy tálkákba a pudingot és hűtsd
le. Ezek a receptek csak példák arra, milyen sokféle étel elkészíthető egy
elektromos kukta segítségével. Kísérletezz a hozzával