Eredeti Francia Quiche Recept

  Címe: Az eredeti
francia quiche recept – Ízűljünk bele a klasszikus franciába! Üdvözlet az én
kulináris világomban, ahol a mai nap Franciaország felé kalauzolom el kedves
olvasóimat! Azon belül is az eredeti francia quiche-hez vezet az utunk, ami
számomra egy igazi kényeztető étel, összetevőinek sokszínűsége és a
végeredmény rafináltsága miatt. A quiche-t sokan úgy ismerik, mint egyfajta
sajttorta, de ez csak részben igaz. Többnyire tojásból, tejből és sajtból
készülnek ezek a torták, de gyakran hozzáadnak húst vagy zöldséget is. A
quiche alapja egy omlós tésztából készült tart alap. Ezt megtöltjük a tojásos
keverékkel, majd sütőben készre sütjük. Nincs két egyforma quiche –
tulajdonképpen bármilyen hozzávalót bele lehet tenni amit csak szeretnénk! De
azért van egy klasszikus kombináció: a hagyma, a szalonna és a sajt. Ez az
ún. Quiche Lorraine nevű változat. Most pedig lássuk lépésről-lépésre az
eredeti francia quiche receptet! Hozzávalók: – 200 g liszt – 100 g hideg vaj
– 1 tojás – csipet só – 150 g szalonna – 2 nagy fej vöröshagyma – 200 ml
tejszín – 3 tojás – só, bors – reszelt sajt (opcionális) Elkészítés: 1.
Készítsük elő az omlós tésztát: a lisztet keverjük össze a sóval, majd adjuk
hozzá a hideg vajat. Gyúrjuk össze a kezünkkel egészen addig, amíg morzsás
állagú nem lesz. 2. Adjunk hozzá egy tojást, és gyúrjuk tovább a tésztát,
amíg össze nem áll. 3. Nyomkodjuk bele a tésztát egy tortaformába, majd
tegyük a hűtőbe pihenni legalább fél órára. 4. Közben készítsük el a
tölteléket: a szalonnát vágjuk apró kockákra, és pirítsuk meg egy
serpenyőben. Amikor kész, szűrjük le róla a zsiradékot. 5. A hagymát is
vágjuk apróra és dinszteljük meg a szalonnazsíron. 6. A tejszínt keverjük
össze a tojásokkal, sózzuk-borsozzuk ízlés szerint. Ha szeretnénk, reszeljünk
hozzá sajtot is. 7. A hű