Eredeti Sajtkrémleves

  A sajtkrémleves
egy igazán ízletes és bőséges étel, amelyet könnyedén elkészíthetünk otthon
is. Az eredeti sajtkrémleves receptje egyszerű, de mégis nagyon finom.
Először is, gyűjtsük össze az alapanyagokat: vaj, liszt, tej, zöldségleves
alaplé, reszelt sajt (pl. trappista vagy ementáli), só, bors és ízlés szerint
petrezselyem. 1. lépés: Egy lábasban olvasszunk fel 2 evőkanál vajat közepes
lángon. Amikor felolvadt, adjuk hozzá 2 evőkanál lisztet, majd keverjük
addig, míg egy homogén masszát kapunk. 2. lépés: Apránként öntsük hozzá a 4
csésze tejt a lisztes-vajas masszához, folyamatosan kevergetve. Hagyjuk
forrni pár percig, amíg besűrűsödik. 3. lépés: Adjuk hozzá a 4 csésze
zöldségleves alaplevet és keverjük össze alaposan. Fűszerezzük sóval és
borssal ízlés szerint. 4. lépés: Végül adjuk hozzá a reszelt sajtot és
keverjük addig, amíg teljesen fel nem olvad. 5. lépés: Tálaljuk melegen és
szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel a tetejét. Az eredeti sajtkrémleves
ínycsiklandó és laktató fogás, amelyet akár előételként vagy főételként is
tálalhatunk. Készítsük el otthon is ezt az egyszerű receptet és élvezzünk egy
finom sajtkrémlevest a családdal vagy barátokkal!