A darált hús egy
rendkívül sokoldalú alapanyag, amely számos finom étel elkészítéséhez
használható. Leggyakrabban marha- vagy sertéshúsból készül, de lehet
csirkehús is. Az egyik legnépszerűbb ételek, amelyeket darált húsból
készíthetünk, a hagyományos húsfasírt. Ehhez egyszerűen összekeverjük a húst
tojással, zsemlemorzsával, fűszerekkel és apróra vágott hagymával, majd
formázunk belőle fasírtokat és sütőben vagy olajban kisütjük. Egy másik
népszerű étel a spagetti bolognese, amelynek alapja szintén a darált hús. Egy
jó minőségű paradicsomszószba keverve és tésztával tálalva igazi ínyencség. A
chili con carne is egy olyan étel, amelyet könnyedén elkészíthetünk darált
húsból. Ehhez csak sütnünk kell a húst fűszerekkel és zöldségekkel (pl. bab,
kukorica) együtt, majd paradicsomszósszal összekeverni és rizs vagy
tortillachips mellé tálalni. Ha valami gyors és könnyen elkészíthető ételt
szeretnénk, akkor a tacosok töltelékét is bátran készíthetjük darált húsból.
Csak pirítsuk meg a húst fűszerekkel és zöldségekkel (pl. paprika,
paradicsom) együtt, majd töltsük meg vele a taco héjat salátával és sajttal.
Összességében elmondható, hogy a darált hús szinte végtelen lehetőséget rejt
magában az ételkészítés terén. Kreativitásunknak csak az lehet a határa, hogy
milyen ízeket szeretnénk egymáshoz kombinálni. Így mindenki megtalálhatja
kedvencét ebből az alapanyagból készült ételek között.Így bátran
próbálkozzunk új receptekkel és élvezzük a finom falatokat!
