Fagyasztható Készételek

  A fagyasztható
készételek remek lehetőséget nyújtanak számunkra arra, hogy előre
elkészítsünk finom ételeket, és később egyszerűen csak felmelegítsük vagy
kisütjük őket. Így nemcsak időt és energiát spórolhatunk meg a mindennapi
főzés során, de mindig van otthon egy gyorsan elkészíthető ételünk akkor is,
ha váratlan vendégek érkeznek. Az első lépés az előkészületekkel kezdődik:
válasszuk ki azokat az ételeket, amelyek jól fagyaszthatók és újra
felmelegíthetők. Ilyenek lehetnek például levesek, pörköltök, tésztaételek
vagy sütemények. Fontos figyelembe venni, hogy melyik étel milyen hosszú
ideig bírja a fagyasztást anélkül, hogy minőségéből veszítene. Miután
elkészítettük az ételeket és hagyjuk őket kihűlni, csomagoljuk őket
légmentesen záródó dobozokba vagy zacskókba. Ne felejtsük el megjelölni rájuk
a dátumot és az étel nevét. Így könnyebb lesz kiválasztani a megfelelő ételt
a fagyasztóból. Az étel fagyasztása során ügyeljünk arra, hogy ne tegyük túl
közel egymáshoz az adagokat, hogy könnyebben tudjuk őket szétválasztani
egymástól. A legjobb eredményt akkor érhetjük el, ha egyszerre csak egy
rétegben fagyasztjuk az ételeket. Amikor pedig úgy döntünk, hogy
felhasználjuk az előre elkészített ételeinket, először hagyjuk kiolvadni őket
a fagyasztóból. Ezután melegítsük fel őket lassan és óvatosan, hogy
egyenletesen melegedjenek fel és ne sérüljenek meg az ízek. Összességében
tehát a fagyasztható készételek nagyszerű lehetőséget jelentenek a mindennapi
főzés megkönnyítésére. Érdemes időt és energiát fordítani rájuk, hiszen így
mindig van otthon egy gyorsan elkészíthető ételünk bármikor.