Cím: Az otthoni
konyha titkai: Fagyasztott garnéla elkészítése Szia kedves olvasó! Ma egy
olyan témában járunk el, ami sokak számára talányos lehet – a fagyasztott
garnéla elkészítése. Ha valaha is bátortalan voltál a tenger gyümölcseinek
elkészítésével kapcsolatban, akkor most itt az ideje, hogy megismerd a
fagyasztott garnéla elkészítésének művészetét! Különösen kéznél van ez a
hozzávaló, ha hirtelen vendégeid érkeznek, vagy egyszerűen csak szeretnéd
feldobni a hétköznapi ételeidet. Kellő előkészülettel és gondossággal bárki
képes megbirkózni ezzel a feladattal. Lássuk tehát lépésről-lépésre, hogyan
varázsoljuk ízletes fogássá ezeket a kis tengeri finomságokat! 1.
Előkészület: A legfontosabb dolog, amit tudnod kell a fagyasztott garnéláról
– soha ne próbáld meg közvetlenül a fagyasztóból kivenni és főzni! Még
mielőtt hozzáfognál a tényleges főzési folyamathoz, engedd ki alaposan a
garnélát. Ehhez helyezd egy tálba, és hagyd a hűtőben 24 órát, vagy ha sürgősebb
az idő, akkor meleg vízben is kiengedheted 15-20 perc alatt. 2. Tisztítás:
Miután a garnélák kiengedtek, eljött az ideje a tisztításnak. Első lépésként
távolítsd el a fejüket (ha van rajtuk), majd vágd fel a háti részüket éles
késsel, és távolítsd el a fekete vonalat, ami tulajdonképpen az
emésztőrendszerük. Ezután öblítsd le őket hideg vízzel. 3. Fűszerezés: A
fűszerezés teljes mértékben rád van bízva! Sóval, borssal, és némi
fokhagymával aligha lőhetsz mellé, de különböző fűszerkeverékekkel is kísérletezhetsz.
Egyszerűen csak szórd rá a fűszereket a garnélákra. 4. Főzés: A garnélákat
gyorsan kell főzni! Egy serpenyőben hevíts fel olajat közepes lángon, majd
dobd rá a garnélákat. Általában elég mindkét oldalukat 2-3 percig sütögetni –
amint rózsaszínre váltanak át, elkészültek. 5. Tálalás: Garnélákat számos
módon tálalhatod. Tök