A fagyasztott hekk
egy gyors és egészséges étel lehet, ha helyesen elkészítjük. Sokan azonban
félnek tőle, mert nem tudják, hogyan kell megfelelően elkészíteni. A
legtöbben úgy gondolják, hogy csak sütőben tudják elkészíteni, de valójában
serpenyőben is könnyedén megsüthető. Elkészítéséhez először ki kell vennünk a
fagyasztóból és hagyni kell, hogy szobahőmérsékletre felengedjen. Ezután
megmossuk és leszárítjuk a halat papírtörlővel. Egy serpenyőt felmelegítünk
közepes lángon, majd egy kevés olajat öntünk rá. Amikor az olaj forró,
beletesszük a hekkfilét és mindkét oldalát 4-5 percig sütjük. Fontos, hogy ne
süssük túl a halat, mert könnyen kiszáradhat és ízetlenné válhat. Ha
szeretnénk, ízesíthetjük sóval, borssal vagy bármilyen más kedvenc
fűszerünkkel. A hekk nagyon jól passzol sült zöldségekkel vagy friss
salátával. Összességében tehát a fagyasztott hekk sütése serpenyőben gyors és
egyszerű lehet, ha betartjuk ezeket a lépéseket. Ne féljünk kipróbálni ezt az
egészséges ételt, hiszen könnyen elkészíthető és nagyon finom is lehet!