Ahogy az
életünkben számos olyan pillanat van, amikor hirtelen megszorító helyzetbe
kerülünk és meg kell oldanunk valamit gyorsan. Ilyenkor jól jönnek az
egyszerű trükkök és praktikák, mint például a fagyasztott kenyér
kiolvasztása. Először is fontos tudni, hogy a fagyasztott kenyér kiolvasztása
néhány kis odafigyeléssel könnyedén megoldható. Első lépésként vegyük ki a
kenyeret a fagyasztóból és csomagoljuk ki a műanyagból vagy papírból, amiben
tároljuk. Ez segít abban, hogy hamarabb kiolvadjon. Ha sürgősen szükségünk
van a kiolvasztott kenyérre, akkor a mikrohullámú sütő lehet a leggyorsabb
megoldás. Helyezzük be a kenyeret egy műanyag tálba vagy zacskóba, majd
állítsuk be pár percre alacsonyra a teljesítményt és indítsuk el a
kiolvasztást. Figyeljünk oda, hogy ne olvadjon túl sokáig, mert akkor könnyen
lehet, hogy megpuhul vagy kiszárad. Ha van időnk várni, akkor a legjobb
megoldás hagyni a kenyeret szobahőmérsékleten 1-2 órán át kiolvadni. Így
biztosak lehetünk benne, hogy nem veszít az ízéből és állagából sem. Fontos
tudni, hogy soha ne olvasszuk ki újra és újra ugyanazt a kenyeret, mert ez
csökkentheti az ízét és textúráját is. Mindig csak annyi kenyeret olvasszunk
ki egyszerre, amennyire éppen szükségünk van. Összességében tehát elmondható,
hogy a fagyasztott kenyér kiolvasztása nem bonyolult feladat, csak kicsit oda
kell figyelni rá. Használjuk ezeket az egyszerű trükköket és élvezzük friss
és finom kenyérünket!