Fánk Élesztő Nélkül

  Szereted a fánkot,
de nem szeretnél vele bíbelődni az élesztő miatt? Akkor jó helyen jársz, mert
ma megmutatom neked, hogyan készíthetsz finom fánkot élesztő nélkül! Először
is, gyűjtsd össze az alapanyagokat: lisztet, cukrot, tojást, tejet, sót,
olajat és sütőport. Ezekből fogod elkészíteni a tésztát, amiből a fánkokat
formázod. A sütőpor segítségével fogják megemelkedni és megsülni a fánkok. A
tészta elkészítése egyszerű: keverd össze a száraz hozzávalókat egy tálban
(liszt, cukor, só, sütőpor), majd adj hozzá egy felvert tojást és lassan
öntsd hozzá a tejet. Alaposan keverd össze, hogy ne legyenek benne csomók.
Amikor elkészült a tészta, melegíts fel bő olajat egy serpenyőben. Formázz
gombócokat a tésztából és helyezd őket az olajba. Mindkét oldalukat süsd
aranybarnára. Végül szórj rájuk porcukrot vagy mártogasd őket csokoládéba. És
voilà, már kész is van a fánk élesztő nélkül! Egyszerűbb és gyorsabb
változata a hagyományos fánknak, de legalább annyira finom. Remélem kedvet
kaptál kipróbálni ezt az egyszerű receptet! Jó étvágyat!