Feketeribizli Lekvár

  Szeretettel
köszöntök mindenkit a konyhámban! Ma a főtt sonka receptek világába
kalauzollak el benneteket. A húsvéti asztalokról ismerős, ízletes és laktató
étel lehet egy egyszerű hétköznapokon is remek választás, ha valami tartalmas
ebédre vagy vacsorára vágysz. Ebben a blogbejegyzésben bemutatok három
könnyen elkészíthető és népszerű főtt sonka receptet. 1. HAGYOMÁNYOS FŐTT
SONKA Szükséged lesz: – 2-3 kg-os füstölt sonkára – 1 fej vöröshagymára – 3
gerezd fokhagymára – 1 szál sárgarépára – 1 szál petrezselyemgyökérre – Sóra,
borsra Elkészítése: A sonkát mossuk meg, majd tegyük bele egy nagyobb
lábasba. Adjunk hozzá annyi vizet, hogy ellepje. Dobáljuk hozzá a durván
felvágott zöldségeket, és ízlés szerint sózzuk-borsozzuk. Főzzük körülbelül 3
órán át, amíg a hús megpuhul. Amikor kész, szűrjük le a levét, majd hagyjuk
kihűlni a sonkát. Lehet tálalni! 2. FŰSZERES FŐTT SONKA Szükséged lesz: – 2
kg füstölt sonkára – 1 fej hagymára – 2 gerezd fokhagymára – 5 szem egész
borsra – 3 babérlevélre – 1 teáskanál egész szegfűszegre – Sóra Elkészítése:
A sonkát tedd egy fazékba, öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje, majd add
hozzá a fűszereket és a felvágott hagymát. Forrald fel, majd csökkentsd a
hőfokot és lassú tűzön főzd tovább. Kb. 3 óra alatt kell, hogy megpuhuljon.
Hagyd kihűlni a levében. 3. MUSTÁROS-MÉZES GLAZÚROS FŐTT SONKA Szükséged
lesz: – 2 kg főtt sonkára – 4 evőkanál mézre – 4 evőkanál mustárra – Sóra,
borsra Elkészítése: A már előzőleg megfőtt és megpucolt sonkát helyezd
sütőtálba. Keverd össze a mézet a mustárral, sózd, borsozd, majd kend be
ezzel a keverékkel a sonkát. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd kb. 20-25
percig, amíg a glazúr sz