Főtt Cékla Saláta

  A főtt cékla
saláta egy könnyen elkészíthető és egészséges étel, amelyet gyakran
fogyasztanak nyáron a friss zöldségek kedvelői. A cékla gazdag ásványi
anyagokban, vitaminokban és rostokban, így rendkívül jótékony hatással van az
egészségünkre. Az elkészítése egyszerű: először megfőzzük a céklát héjával
együtt, majd hagyjuk kihűlni és hámozzuk meg. Ezután apró kockákra vágjuk, és
egy tálba tesszük. Hozzáadhatunk más zöldségeket is, mint például hagymát,
zellert vagy répát. A dressing vagy öntet kiválóan passzol a főtt céklához.
Keverjünk össze olívaolajat, citromlevet, sót és borsot egy kis tálban, majd
öntsük rá a céklára. Keverjük össze alaposan, hogy jól átjárja az öntet a
zöldségeket. A főtt cékla saláta frissen fogyasztva az igazi finomság, de
akár pár napig is eltarthat a hűtőben jól zárható edényben. Remek választás
lehet vacsorára vagy piknikre is. Összességében a főtt cékla saláta egyszerű,
egészséges és finom étel lehet mindazok számára, akik szeretik a zöldségeket
és változatos salátákat készíteni. Próbálja ki Ön is otthon!