Főtt Kukorica Recept

  Szeretettel köszöntök mindenkit a
blogomban, ezúttal egy igazán egyszerű, de annál finomabb fogással
jelentkezem, ami tökéletes választás lehet egy forró nyári napon vagy akár
egy grillpartin is. A főtt kukorica mindig hűsítő és roppanós csemege, amely
könnyen elkészíthető és garantáltan mindenkit levesz a lábáról. A recept
elkészítéséhez csak néhány egyszerű hozzávalóra lesz szükségünk: friss
kukoricacsövek, víz, só és vaj. Egy adaghoz 4 közepes méretű kukoricacsövet
ajánlok. Először is tisztítsuk meg a kukoricacsöveket. Távolítsuk el a zöld
leveleket és az esetlegesen rajtuk maradt szálakat. Ezután vágjuk le a csövek
végét, hogy a kukorica könnyebben férjen bele a lábasba. Egy nagy lábasban
forraljunk fel vizet. A vízmennyiség attól függ, hány kukoricacsövet
szeretnénk főzni – a lényeg, hogy teljesen ellepje őket. Amikor a víz forrni
kezd, adjunk hozzá bőséges mennyiségű sót. A só mennyiségét az ízlésünk
szerint állíthatjuk be, általában egy evőkanálnyi elég lesz. Helyezzük bele a
megtisztított kukoricacsöveket a forró, sós vízbe. Főzzük őket nagy lángon
körülbelül 20-30 percig, amíg a szemek megpuhulnak és aranysárga színűek
lesznek. Amikor elkészült, szűrjük le a vizet és hagyjuk a kukoricacsöveket
egy kicsit hűlni. Ezután kenjük meg őket vajjal – ez nem csak további ízt ad
nekik, de csillogóvá is teszi őket. És voilá! Íme az egyszerűen elkészített,
friss főtt kukorica. Szolgálhatjuk fel magában, vagy akár különféle
fűszerekkel és feltétekkel is kísérhetjük, mint például chili porral, reszelt
sajttal vagy lime-mal. Próbálkozzunk bátran és élvezzük a nyár egyik
legfinomabb fogását! Bízom benne, hogy a recept tetszett és hamarosan
kipróbáljátok otthon is! A blogon további finomságokkal várunk mindenkit,
legyen szó akár édes vagy sós fogásokról.