Szeretettel köszöntelek a konyhámban,
ahol ma egy igazán különleges desszertbe, a főzött citromkrém tortába
engedünk bepillantást. Készítsd elő az ízlelőbimbóidat a friss citromos
ízekhez, melyek tökéletesen harmonizálnak a nagyon gazdag, lágy, főzött
krémmel és a ropogós tortalappal! Az előkészületekhez gyűjítsd össze a
következő hozzávalókat: – 4 tojás – 250 gram cukor – 125 g vaj – 2 citrom
leve és héja – 1 csomag vanília cukor A tésztához pedig: – 250 g liszt – 150
g cukor – 125 g vaj – 1 tojás Kezdjük is rögvest a citromkrém elkészítésével.
A tojásokat válaszd szét, majd verd fel a fehérjét kemény habbá. A sárgáját
keverd össze a cukorral, add hozzá a megolvasztott vajat és a lereszelt
citromhéjat, valamint az összepréselt citrom levét. Végül óvatosan forgasd
bele a felvert tojásfehérje habot. Egy serpenyőben alacsony hőfokon
folyamatos kevergetés mellett addig főzd a krémet, amíg besűrűsödik. Ez
általában 10-15 percet vesz igénybe. Lehúzva a tűzről hagyd hűlni. A tortalap
elkészítéséhez keverd össze a lisztet a cukorral és egy csipet sóval, majd
morzsold bele a vajat és dolgozd össze a tojással. Gyúrd össze az egészet egy
lágy tésztává, majd nyújtsd ki egy tortaforma méretére és süsd 180 fokon
15-20 percig, míg aranybarnára pirul. A készülő tortánk főszereplője az
ízletes citromkrém, amelyet gondosan rákanalazunk az elősütött tortalapra. A
tortát tedd vissza a sütőbe még további 10 percre, ekkor már csak 150 fokon.
Az elkészült tortát ne siesd ki deményezni! Hagyd teljesen kihűlni és pihenni
néhány órát, hogy az ízek kellőképpen összeérjenek. Tálalás előtt
megszórhatod porcukorral vagy díszítheted friss gyümölcsökkel is. Reméljük,
tetszett ez a recept és bátran kipróbálod otthon is! A főzött citromkrém
torta nem csak finom, hanem egészséges is, hiszen a citrom C-vitaminban
gazdag, erősíti
