Francia Baguette

  A francia baguette
a francia konyha egyik ikonikus pékterméke, amelyet világszerte ismert és
kedvelt. Ez a hosszú, vékony és ropogós héjú kenyér tökéletesen illik a
reggeli kávé mellé vagy akár egy ízletes sajtszelet társaságában. A baguette
elkészítése nem bonyolult folyamat, de igényel némi tapasztalatot és
gyakorlatot a tökéletes végeredmény eléréséhez. Első lépésként összekeverjük
a lisztet, vizet, élesztőt és sót, majd dagasztás után pihentetjük a tésztát.
Ezt követően formázzuk meg a baguette alakját, majd hagyjuk megkelni. Az
igazi francia baguette titka azonban az időben rejlik. A hosszú kelesztési
idő és az alapos sütési technika teszi lehetővé, hogy a kenyér tökéletesen
megemelkedjen és ropogós héjjal rendelkezzen. A forró sütőben rövid idő alatt
sült baguette pedig garantáltan elcsábítja az érzékeket. Összességében a
francia baguette egy egyszerű, de annál finomabb péktermék, amelyet érdemes
otthon is elkészíteni és élvezni. Ha egyszer nekiállsz a sütésnek,
garantáltan megtapasztalod az igazi francia kenyér varázsát!