Francia Uborkasaláta Télire

  Cím: Téli francia
uborkasaláta – a tökéletes íz és tápanyag bomba! Üdvözöllek kedves olvasó! Ha
valami laktató, ugyanakkor egészséges salátára vágysz a hideg téli napokon,
akkor a francia uborkasaláta ideális választás. Bár az uborka tipikusan nyári
zöldségnek számít, szerencsére manapság már egész évben elérhető, így télre
is készíthetünk belőle olyan nyalánkságokat, mint például ez a lenyűgöző
francia saláta. Az uborka magas víztartalmú zöldség, tele van vitaminokkal és
rostokkal, amelyek elősegítik az emésztést és segítenek megtartani az
egészséges testsúlyt. Emellett kalória szegény is, ezért ha diétázol, ez a
saláta tökéletes választás lehet. De lássuk a receptet! Hozzávalók: – 2
nagyobb uborka – 1 fej lilahagyma – 4 evőkanál almaecet – 2 evőkanál
olívaolaj – Só és frissen őrölt bors ízlés szerint – 1 teáskanál cukor
(opcionális) – Friss petrezselyem a díszítéshez Elkészítés: 1. Először is,
mosd meg alaposan az uborkákat, majd vágd vékony szeletekre. Ha a bőre
kemény, hámozd meg előtte. 2. A lilahagymát is vágd vékony karikákra vagy
szeletekre. 3. Egy nagyobb tálban keverj össze 4 evőkanál almaecetet, 2
evőkanál olívaolajat, sót és borsot ízlés szerint. Ha szereted az édeskés
ízeket, adj hozzá egy teáskanál cukrot is. 4. Add hozzá az uborkát és a
hagymát, majd alaposan keverd össze, hogy minden szelet jól átjárja az öntet.
5. Hűtsd le a salátát legalább egy órán át a hűtőben, hogy az ízek jól
összeérjenek. 6. Tálald friss petrezselyemmel megszórva! Ez a francia
uborkasaláta egyszerűen könnyed és ízletes – egy igazán kiváló választás a
téli hideg napokon. Az almaecet és az olívaolaj kombinációja pedig olyan
különleges pikantériát ad az egésznek, amihez hasonlót ritkán találni! Így
nincs mentségünk arra, hogy ne csempésszünk valami zöldet a tányérunkra még
télen is. Remélem, ti is élvezni fogjátok ezt a salátát, és hozzáteszi azt a
k