Friss Káposztasaláta

  Címe: Friss Káposztasaláta – egyszerű,
tápláló és roppanós finomság Hello a zöldség rajongóknak! Ma egy olyan
receptet osztok meg veletek, amely minden szezonban a konyhánk sztárja – a
friss káposztasaláta. Ez a kiváló oldalétel nemcsak ízletes és egyszerű
elkészíteni, de vitaminokban gazdag is, amelyek jót tesznek az
immunrendszerünknek. Köszönhetően a friss zöldség összetevőinek, ez a saláta
tökéletesen illik grillezett húsokhoz, halakhoz vagy akár vegetáriánus
ételekhez is. A legjobb az egészben? Mindössze néhány perc alatt
elkészíthető! Nézzük meg lépésről lépésre! Hozzávalók: – 1 közepes fej friss
káposzta – 1 nagy sárgarépa – 2 evőkanál almaecet – 1 evőkanál olaj (olíva
vagy napraforgó) – Só és bors ízlés szerint – Aprított petrezselyem vagy
snidling (opcionális) Elkészítés: 1. Először mossuk meg és tisztítsuk meg a
káposztát és a sárgarépát. A káposztát vágjuk vékony csíkokra, a sárgarépát
pedig reszeljük le. 2. Egy nagy tálban összekeverjük az almaecetet, az olajat
és a sót, majd adjunk hozzá borsot ízlés szerint. Ez lesz a salátaöntetünk.
3. Adjuk hozzá a káposztát és a sárgarépát, majd alaposan keverjük össze,
hogy minden darabka jól belegyúródjon az öntetbe. 4. Hagyjuk állni a salátát
legalább fél órát a hűtőben, hogy az összetevők jól összeérjenek. 5. Tálalás
előtt szórhatunk rá aprított petrezselymet vagy snidlinget, de ez opcionális
lépés. A friss zöldfűszer még több ízt és színt ad a salátának. A friss
káposztasaláta remek választás minden alkalomra, legyen szó hétvégi
grillezésről vagy egyszerű hétköznapi ebédről. Reméljük szeretni fogjátok ezt
az egyszerű és tápláló köretet! Jó étvágyat kívánok!