A mángold egy
fantasztikus zöldség, amely tele van tápanyagokkal és egészségügyi
előnyökkel. A friss mángold könnyen elkészíthető, és számos finom recepttel
készíthető el. Az egyik legnépszerűbb módja a mángold elkészítésének a
párolás. Először mossuk meg alaposan a mángold leveleket, majd vágjuk apró
darabokra. Egy serpenyőben olívaolajat hevítsünk, majd adjuk hozzá a
mángoldot és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Pár perc alatt pároljuk puhára.
Egy másik remek lehetőség a mángold főzésére az, ha levesbe vagy salátába
keverjük. Egy friss salátához egyszerűen vágjuk apró darabokra a mángoldot,
majd keverjük össze kedvenc zöldségeinkkel és öntetünkkel. Ha inkább valami
melegebb fogást szeretnénk készíteni, akkor próbáljuk ki a mángoldos tészta
receptet. Először főzzünk meg tésztát al dente-re, majd egy serpenyőben
pirítsunk fel fokhagymát olívaolajon. Adjuk hozzá a mángoldot és pároljuk
puhára. Végül keverjük össze a tésztával és reszeljünk rá friss parmezánt. A
mángold tehát sokféle módon elkészíthető és nagyon egészséges is. Próbáljunk
ki minél több receptet, hogy kihasználhassuk ennek az ízletes és tápláló
zöldségnek az előnyeit!