Friss Spenót Receptek

  Cím: Hogyan
készítsünk tökéletes pizza tésztát élesztővel? Szeretném megosztani veletek
ezt az egyszerű, mégis csodálatos pizza tészta receptet. Egy jó pizza alapja
a tökéletes tészta, amelyet otthon is könnyedén elkészíthetünk. Az élesztő
nélkülözhetetlen hozzávaló, amely a tésztának szép, könnyű és levegős
textúrát kölcsönöz. Hozzávalók: – 500 g búzaliszt – 1 teáskanál só – 1 csomag
(7g) száraz élesztő – 2 evőkanál olívaolaj – 325 ml meleg víz Elkészítés: 1.
Első lépésként keverjük össze a lisztet és a sót egy nagy tálban. 2. A
közepén hagyjunk egy kis mélyedést, ahova beleöntjük az olajat és belehintjük
az élesztőt. 3. Lassan kezdjük el hozzáadni a meleg vizet, és közben keverjük
össze a hozzávalókat. Dolgozzuk el a vizet a lisztes keverékben, amíg
egyenletes, kissé ragadós tészta nem lesz belőle. 4. Ezután borítsuk ki a
tésztát egy liszttel meghintett felületre, és gyúrjuk át kb. 10 percig, vagy
amíg rugalmas és sima nem lesz. 5. A tésztát tegyük egy olajjal kikent tálba,
fedjük le nedves konyharuhával, és hagyjuk pihenni meleg helyen kb. 1-2 órán
keresztül, amíg a tészta kétszeresére nem dagad. 6. Miután megkelt a tészta,
gyúrjuk át még egyszer, majd osztjuk el két vagy több részre (a pizzák
méretétől függően), és nyújtsuk ki a tésztát a megfelelő méretre. 7. Ezután
már csak a kedvenc feltéteinket kell rátennünk és előmelegített sütőben
220-230 fokon 10-15 perc alatt megsütnünk. Ezzel a recepttel bármikor otthon
is elkészítheted a tökéletes pizza tésztát. Légy kreatív a feltét
választásban: használhatsz friss zöldségeket, sajtokat, húsokat vagy akár
gyümölcsöket is! Ne feledd, hogy a házi pizza elkészítése közös családi
program is lehet, így az egész család örömét leli benne. Jó étvágyat kívánok!