A füge cefre egy
igazán finom és egészséges édesség, amely könnyen elkészíthető otthon is. A
füge cefre készítése nem igényel sok időt és alapanyagokat sem, így bátran
nekikezdhet bárki. Az első lépés a fügék előkészítése. Mossuk meg alaposan a
fügéket, majd távolítsuk el a szárukat és vágjuk apró darabokra. Ezután
tegyük a füge darabokat egy fazékba, és adjunk hozzá annyi vizet, hogy éppen
ellepje a gyümölcsöt. Forraljuk fel, majd takarjuk le és hagyjuk puhulni
körülbelül 15-20 percig. Miután megpuhultak a fügék, turmixoljuk össze őket
egy botmixer segítségével. Adjunk hozzá egy kevés mézet vagy más édesítőszert
ízlés szerint. A turmixolt masszát tegyük vissza a fazékba, és folyamatosan
kevergetve főzzük további 10-15 percig, amíg besűrűsödik. Végül öntsük át
üvegbe a cefrét és hagyjuk kihűlni teljesen, majd tartsuk hűtőben. Így
egyszerűen elkészíthetjük otthon a finom és egészséges füge cefrét, amely
tökéletes desszert lehet például pala cukor vagy joghurt mellé. Próbáld ki te
is!