Szeretettel köszöntelek kedves Olvasó
a blogomon! A fügés receptek szerelmesei számára – különös tekintettel
azokra, akiknek saját fügefájuk van otthon – ma egy nagyon érdekes témát
hoztam: a füge tartósítását télen. Ugyanis, ha időben elkezded a fügék
tartósítását, akkor egész télen élvezheted ezt az ízletes gyümölcsöt. 1.
**Füge előkészítése**: Elsődlegesen válogasd ki a szép, érett, de mégsem túl
puha fügéket. Ha megmosod őket, fontos, hogy alaposan megszárítsd, hogy ne
romoljon el a teljes adag. Ha a fügéid nem bio gazdaságból származnak, akkor
egy kis ecetes vízzel is átmoshatod őket. 2. **Cukorszirup előkészítése**:
Ahhoz hogy a fügék ne romoljanak meg télen, cukorszirupban fogjuk őket
eltartani. Egy liter vízhez számítsunk 500-700 gramm cukrot – ezt mindenkinek
a saját ízlésére kell bízni! A cukrot a vízzel keverd össze és addig forrald,
amíg teljesen fel nem oldódik. 3. **Fügebefőtt készítése**: A megmosott és
megszárított fügéket tegyük bele egy nagyobb fazékba, majd öntsük le a forró
cukorsziruppal. Közepes lángon főzzük őket, amíg a gyümölcs meg nem puhul –
ez általában 15-20 percig tart. 4. **Tartósítás**: Mialatt a fügefőzés
zajlik, készítsük elő a befőttes üvegeinket. Fontos, hogy steril legyenek,
így érdemes őket előtte forró vízbe áztatni. A főtt fügéket szűrőkanállal
szedjük ki a szirupból és helyezzük el az üvegekben, majd öntsük rájuk a
maradék cukorszirupot. 5. **Hűtés és tárolás**: Miután minden üveget
megtöltöttünk és lezártunk, helyezzük őket egy nagyobb fazékba, majd öntsünk
annyi vizet rájuk, hogy elfedje őket. Forraljuk fel a vizet és hagyjuk lassan
hűlni. Ezután tárolhatjuk is őket egy hűvös, sötét helyen egészen addig, míg
el nem fogyasztjuk őket. Jó étvágyat kívánok hozzá! Remélem ezzel a poszttal
sikerült segítenem nektek a fügék tartósításában. Maradjatok velünk, mert a
közeljövőben to