A ganache egy
olyan csokoládékrém, amelyet gyakran torták és desszertek díszítésére
használnak. Könnyen elkészíthető, és számos változata létezik attól függően,
hogy mennyi tejszínt és csokoládét használunk hozzá. A legtöbb ganache recept
alapja a tejszín és a csokoládé. Először felmelegítjük a tejszínt egy
edényben, majd hozzáadjuk a darabokra tört csokoládét. Fontos, hogy ne
forraljuk fel a tejszínt, csak addig melegítsük, amíg az apró buborékok nem
kezdenek kialakulni rajta. A meleg tejszínt öntsük az apróra tört
csokoládéra, majd keverjük simára a keveréket. Ha egy sűrűbb krémet
szeretnénk elérni, több csokoládét adhatunk hozzá. Ha pedig lágyabb krémet
szeretnénk, akkor több tejszínt használjunk. Az elkészült ganachét hagyjuk
kihűlni szobahőmérsékletre vagy tegyük be a hűtőbe, hogy megdermedjen. A
ganachét lehet használni torták bevonására vagy díszítésére, de akár
trüffelek készítésére is alkalmas. Ha szeretnénk még több ízt adni neki, akár
likőrt vagy vanília kivonatot is hozzáadhatunk. Reméljük, hogy ezek az
egyszerű lépések segítenek abban, hogy tökéletes ganachét készíts otthon
is!Így könnyedén varázsolhatsz egyedi és finom desszerteket a családnak vagy
barátoknak!