Garnéla Rák Tisztítása

  Cím: A tökéletes garnéla rák
tisztítása: 5 egyszerű lépés Sokan visszariadnak a tenger gyümölcseinek
elkészítésétől, mert nem tudják, hogyan kell megfelelően megtisztítani őket.
A garnéla, vagy ahogy sokan hívják „rak” tisztítása azonban
korántsem olyan bonyolult feladat, mint amilyennek elsőre tűnik. Ebben a
blogbejegyzésben bemutatom, hogyan tisztítsd meg a garnélákat öt egyszerű
lépésben. 1. Lépés: A garnélák alapos mosása Első körben alaposan öblítsük le
a garnélákat hideg folyóvíz alatt. Ez eltávolítja az esetleges homokot,
iszapot és egyéb szennyeződéseket a külső héjukról. 2. Lépés: A fej levágása
A következő lépés a garnéla fejének levágása. Erre azért van szükség, mert a
fejben található belsőségek íze elrontja az ételt. Egyszerűen fogd meg a
garnélát az egyik kezeddel, a másikkal pedig fogd meg a fejet és csavarod el.
3. Lépés: A hátsó páncél eltávolítása Most jön a legnehezebb rész, a páncél
eltávolítása. A garnéla hasa felé fordítva, ujjaid segítségével húzd le
óvatosan a páncél alsó részét, majd haladj el felfelé. Figyelj oda, hogy a
húst ne sértsd meg! 4. Lépés: A belső „zsineg” eltávolítása Miután
eltávolítottad a páncélját, nézd meg, van-e egy kis fekete „zsineg”
a garnéla hátán. Ha igen, akkor ezt is el kell távolítani. Ez az
emésztőcsatorna, ami szintén nem kívánatos az ételben. Egy éles késsel vágj
be az emésztőcsatorna mentén, majd óvatosan húzd ki. 5. Lépés: Ismételt mosás
Miután minden lépést elvégeztél, ismét öblítsd le alaposan a garnélákat hideg
víz alatt. És kész is vagy! Most már tisztán és készre várva állnak a
garnéláid a főzéshez. Ne feledd, minél frissebbek a tenger gyümölcsei, annál
finomabb lesz az étel, így próbálj meg lehetőség szerint friss garnélát
beszerezni. Remélem hasznos volt ez a rövid útmutató! Ha követitek a fenti
lépéseket, nem marad más hátra, mint élvezni a frissen tisztított, finom