A garnélarákos
tészta egy ízletes és könnyen elkészíthető étel, amelyet gyakran
felszolgálnak éttermekben és otthon is könnyedén elkészíthetjük. Ha szeretnéd
kipróbálni ezt a finom fogást, íme néhány lépés, amely segít neked
elkészíteni: 1. Először is szerezz be friss garnélát a helyi halárusnál vagy
a szupermarketben. Fontos, hogy a garnélarákot alaposan megmosd és
megtisztítsd a beleitől. 2. Főzd ki a tésztát sós vízben, majd csöpögtesd le
és tedd félre. 3. Egy serpenyőben hevíts olajat, majd add hozzá az apróra
vágott hagymát és fokhagymát. Pirítsd meg őket néhány percig, majd tedd hozzá
a garnélát. 4. Süssd addig a garnélát, amíg teljesen át nem válik színük és
teljesen megpuhulnak. 5. Öntsd hozzá a felforralt tejszínt, majd sózd és
borsozd ízlés szerint. 6. Keverd össze az egészet alaposan, majd add hozzá a
főtt tésztát. 7. Vegyél lejjebb a tűzön és hagyd összefőni az összetevőket
egy-két percig. 8. Tálald az ételt friss petrezselyemmel vagy parmezán sajttal
megszórva. És voilà, máris elkészült a mennyei garnélarákos tészta! Reméljük,
hogy kedvet kaptál a kipróbálásához és jó étvágyat kívánunk!