Gesztenye Sutes Sutoben

  A gesztenye sütés
sütőben egy egyszerű és finom módja annak, hogy otthon elkészítsük ezt az
őszi csemegét. A gesztenye sütése során fontos, hogy először megfelelően
megválasszuk a gesztenyéket: válasszunk nagyobb, egészséges és fényes héjú
gesztenyéket. Először is mossuk meg alaposan a gesztenyéket, majd vágjunk be
mindegyikbe egy kis X-et a héjába. Ez segít abban, hogy a gesztenye sütés
közben könnyen megsüljön, és könnyen lehámozható legyen a héja. A sütőt előmelegítjük
200 fokra, majd tegyük bele a kikészített gesztenyéket egy tepsibe. Süssük a
gesztenyéket kb. 30-40 percig, amíg a héjuk megpuhul és a belsejük is átsül.
Ha kész a sült gesztenye, vegyük ki a sütőből és hagyjuk kicsit hűlni. Ezután
már könnyen lehámozhatjuk a héját, és élvezhetjük az ínycsiklandó gesztenyét.
A gesztenye sütése sütőben egyszerű és gyors módszer arra, hogy otthon
élvezhessük ezt az őszi finomságot. Próbálja ki Ön is ezt a receptet, és
élvezze a ropogós és ízletes sült gesztenyét!