A gofri egy finom
és népszerű desszert, amelyet gyakran vajjal készítenek. Azonban ha valaki
nem szeretne vagy nem tud vajat használni a receptben, van egy egyszerű
alternatíva is. A gofri recept vaj nélkül szinte ugyanolyan finom és puha
lesz, mint a hagyományos változat. Ehhez csak néhány egyszerű alapanyagra van
szükségünk: liszt, tojás, tej, cukor, sütőpor és só. Először is keverjük
össze a száraz hátanyagokat egy tálban: 2 csésze lisztet, 2 evőkanál cukrot,
1 evőkanál sütőport és egy csipet sót. Ezután adjunk hozzá két tojást és
lassan öntsük hozzá a tejet (kb. 1-1,5 csésze) folyamatos keverés mellett,
hogy ne legyenek csomók. Ha elérjük a sima tésztát, melegítsük fel a
gofrisütőt és kenjük ki olajjal vagy vajpótlóval. Öntsünk egy merőkanálnyi
tésztát minden gofrihelyre és süsse meg mindkét oldalát aranybarnára.
Tálalhatjuk friss gyümölccsel, lekvárral vagy fagylalttal. A gofrik így is
isteni finomak lesznek, még vaj nélkül is. Próbáljátok ki ti is ezt az
egyszerű receptet!