Gombapástétom

  A gombapástétom
egy finom és könnyen elkészíthető étel, amely ideális vendégváró vagy reggeli
kísérő lehet. A recept alapját általában csiperkegomba vagy laskagomba adja,
de természetesen más gombafajtákkal is elkészíthető. Elkészítése egyszerű:
először meg kell tisztítani és fel kell vágni a gombákat, majd egy
serpenyőben olívaolajon vagy vajon meg kell pirítani őket. Hozzáadhatunk
hagymát, fokhagymát, rozmaringot vagy bármilyen fűszert a ízélmény fokozása érdekében.
Amikor a gombák megpuhultak, le kell hűteni és botmixerrel pépesíteni őket. A
pépet összekeverhetjük tejföllel vagy mascarpone sajttal, hogy krémesebb
állagú legyen. Ha szeretnénk pikánssá tenni az ízét, hozzáadhatunk egy kis
mustárt vagy frissen reszelt tormát is. Végül sóval, borssal és esetleg
citromlével ízesíthetjük a pástétomot, majd hűtőszekrényben pihentetve
tálalhatjuk. Friss kenyérrel, zöldségekkel vagy pirítóssal nagyon finom étel
lesz belőle, amely garantáltan elnyeri a vendégek tetszését. A gombapástétom
kiváló választás lehet vegetáriánus vendégeink számára is, hiszen egyszerűen
elkészíthető és nagyon ízletes. Próbáljátok ki ti is ezt az egyszerű receptet
otthon!