Gyöngytyúk Leves

  Üdvözöllek
mindenkit a blogomban! Ma egy olyan receptet hoztam nektek, ami igazán
egyszerűen elkészíthető, mégis ízletes és laktató fogás. A szaftos csirkecomb
serpenyőben igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Nem csak a
hétvégéken, de akár egy hétköznapi vacsorára is tökéletes választás. Először
is, beszéljünk a hozzávalókról. Szükségünk lesz csirkecombra (lehet bőrös
vagy bőr nélküli is, attól függ, milyen diétát követünk), zöldségekre a szaft
elkészítéséhez – mint például hagyma, paprika, paradicsom -, valamint
fűszerekre (só, bors, pirospaprika). A csirkecombokat először alaposan
megmossuk és leitattuk a felesleges vizet róluk. Ezt követően sózzuk,
borsozzuk őket és tegyük félre egy pillanatra. Közben hevítsünk fel egy
serpenyőt nagy lángon. Amikor már forró, adjunk hozzá egy kicsi olajat és
helyezzük bele a combokat. Fontos, hogy ne tegyük túl zsúfolttá a serpenyőt,
mert így nem tudnak szépen átsülni a húsok. Süsd őket mindkét oldalon
aranybarnára. Ha kész, vedd ki őket a serpenyőből és tedd félre. A maradék
olajban pirítsuk meg a finomra vágott hagymát. Amikor már üveges, adjuk hozzá
az apróra vágott paprikát és paradicsomot, majd fűszerezzük pirospaprikával.
Folyamatos kevergetés mellett pároljuk a zöldségeket addig, amíg a paradicsom
levet nem ereszt. Ezen a ponton visszatérhetünk a csirkecombokhoz. Helyezd
őket vissza a serpenyőbe a zöldségek tetejére, majd önts rá annyi vizet, hogy
ellepje őket. Fedd le a serpenyőt és lassú tűzön főzd őket kb. egy órán át.
Végül, amikor a csirkecomb már szépen átfőtt és szaftos lett, kóstold meg és
szükség esetén még ízesítheted sóval, borssal. Tálald frissen vágott
petrezselyemmel megszórva! Remélem tetszett ez a recept és ti is
kipróbáljátok otthon. A szaftos csirkecomb serpenyőben igazán egyszerű és
gyors étel, ami ráadásul nagyon finom is. Jó étvágyat hozzá!