Gyors Zsemle Recept

  A gyors zsemle
recept egy egyszerű és gyorsan elkészíthető házi pékáru, amely ideális
reggelire vagy uzsonnára. A recept alapját képezi a liszt, élesztő, só és víz
keveréke, amelyet gyorsan összedolgozva és pihentetve egyszerűen formázható
zsemlévé. Az első lépés a tészta elkészítése. Ehhez egy tálban keverjük össze
a lisztet, az élesztőt és a sót. Majd adjuk hozzá a langyos vizet, és gyúrjuk
össze a tésztát egy sima, rugalmas állagú tésztává. Fontos, hogy ne legyen
túl száraz vagy túl nedves a tészta. Miután elkészült a tészta, pihentessük
letakarva egy órán keresztül, hogy megkeljen. Ez idő alatt a tészta duplájára
fog nőni. Ezután osszuk fel kisebb gombócokra, és formázzunk belőlük
zsemléket. Végül helyezzük át őket sütőpapírral borított tepsibe, és hagyjuk
kelni még legalább 20 percig. Ezután előmelegített sütőben süssük
aranybarnára a zsemléket. A gyors zsemle receptje tehát nemcsak egyszerű és
gyorsan elkészíthető, de finom és tápláló is. Ideális választás reggelire
vagy uzsonnára, akár magában fogyasztva, akár vajjal vagy sajttal megkenten.
Próbálja ki Ön is otthon!