Hachapuri Recept

  Ha szereted a grúz
konyhát és szeretnél kipróbálni valami újat, akkor érdemes lehet nekikezdeni
a hachapuri elkészítésének. A hachapuri egy tradicionális grúz étel, ami
egyfajta sajtos, töltött kenyér. Egyszerű, de nagyszerű fogás, amit könnyedén
elkészíthetsz otthon is. A hachapuri receptje egyszerű alapanyagokból áll:
liszt, élesztő, tej, tojás, sajt és vaj. Először is készítsd el a tésztát a
következőképpen: keverj össze egy csomag élesztőt egy csésze langyos tejben,
majd adj hozzá 2 evőkanál cukrot és 1 teáskanál sót. Egy másik tálban keverj
össze 3 csésze lisztet és dolgozd bele a tejbe a tojást és 1/4 csésze
olvasztott vajat. Gyúrd össze alaposan és hagyd pihenni legalább fél órát.
Közben készítsd el a tölteléket: reszelj össze 2 csésze sajtot és tedd félre.
Amikor megkelt a tészta, oszd négy részre és nyújtsd ki mindegyiket kör
alakúra. Szórd rá a reszelt sajtot és hajtsd fel a széleit úgy, hogy középen
maradjon egy lyuk. Végül süsd ki a hachapurit előmelegített sütőben, amíg
aranybarnára nem sül. A végeredmény egy omlós, sajtos kenyér lesz, ami
garantáltan elvarázsol mindenkit az asztalnál. Reméljük kedvet kaptál ahhoz,
hogy kipróbáld ezt az ínycsiklandó grúz fogást otthon! Jó étvágyat!