Hal Sütőben

  Ha van kedved egy
finom és egyszerű vacsorát készíteni, akkor érdemes lehet kipróbálni a hal
sütését! A halak nagyszerű tápanyagforrások, tele vannak Omega-3
zsírsavakkal, és ráadásul nagyon finomak is tudnak lenni. Először is
válasszunk ki egy jó minőségű halat a sütéshez. A legnépszerűbb választások
közé tartozik a lazac, tonhal, tőkehal vagy pisztráng. Fontos, hogy friss
hala legyen, így biztosak lehetünk benne, hogy finom lesz az ételünk. Miután
megvásároltuk a halat, mossuk meg alaposan és szárítsuk le papírtörlővel. Ha
szeretnénk, akkor ízesíthetjük sóval, borssal, citromlével vagy fűszerekkel
is. Készítsünk elő egy sütőtálat vagy tepsit, amiben megsüthetjük a halat.
Kenjük be olajjal vagy vajjal, hogy ne ragadjon oda a halunk. Helyezzük el a
halszeleteket a sütőtálban és előmelegített sütőben süssük készre 180 fokon.
A sütési idő attól függően változik, hogy milyen vastag a halszeletünk, de
általában 10-15 perc alatt elkészül. Ha szeretnénk még ízesebbé tenni az
ételt, akkor tálalhatjuk friss zöldségekkel vagy salátával. A halból készült
fogások remek lehetőséget nyújtanak arra, hogy változatos és egészséges
ételeket készítsünk. Összességében tehát a hal sütése egyszerű és gyors
módszer arra, hogy finom és tápláló vacsorát varázsoljunk az asztalra.
Próbáljátok ki Ti is!